In 1992 begon Gert-Jan Klop een eenmanszaak als glazenwasser. In eerste instantie lapte hij de ramen van huizen, maar de particuliere glazenwasserswereld trok hem niet zo. Hij begon zich te richten op kantoorpanden en directiehuizen. Op een dag stapte Gert-Jan bij Van Dijk Delft (VDD te Den Hoorn) binnen met de vraag of hij misschien de schoonmaak van het kantoorpand mocht verzorgen. Met alleen een emmer, zeem en wisser werd hem de kans geboden om zichzelf als schoonmaker te bewijzen.

Aangezien Gert-Jan geen personeel had om elke avond het 3-etages-tellende gebouw schoon te maken, werd de hele familie ingeschakeld bij deze eerste grote klant. Zijn echtgenoot Els, kinderen Deborah, Carlos en Stanley en zelfs neven en nichten gingen elke avond aan de slag om Van Dijk Delft schoon te maken.

Gert-Jan en Els richten samen Maasland Schoonmaakdiensten V.O.F op, een bedrijf dat al snel bekend stond om het goede werk dat wordt geleverd. Er kwamen meer opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld Rijk Zwaan te De Lier. Dat bedrijf is al 20 jaar een trouwe klant. Het is de afgelopen jaren flink gegroeid en het schoonmaakbedrijf groeide met hen mee.

Maasland Schoonmaakdiensten B.V. gaat voor een langdurige, prettige samenwerking met opdrachtgevers en medewerkers. Vijfentwintig jaar na de start is het daarom een begrip in Maasland en omstreken. In 2017 namen Deborah en Stanley Klop het bedrijf van hun ouders over.